Bu aralar tam buğday unu keşfettim, kek yaparken kullanıyorum ve hem çok lezzetli hem de sağlıklı olduğunu düşünüyorum.
Nesquikli ve Fındıklı Kek Malzemeleri :
- 3 adet yumurta
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı kek un
- 2 su bardağı tam buğday unu
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı dövülmüş fındık (Büyük parçacıklı)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1.5 yemek kaşığı nesquik
- Kaba yumurta ve şekeri döküp çırpıyoruz.
- Karışıma sıvı yağı, sütü ve unu ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.
- Kabartma tozunu, vanilyayı, nesquiği ve fındığı ilave ederek hazırladığımız hamuru yağlı kağıt serdiğimiz kek kalıbına alıyoruz.
- Önceden ısıttığımız 160 derecelik fırında yaklaşık 40 dakika pişiriyoruz.
- Kekin pişip pişmediğini kürdan yardımı ile anlayabiliyoruz. Kürdanı keke batırdığınızda kürdana yapışan bir şey yoksa kekiniz pişmiştir. Bu arada ilk 30 dakika fırının kapağını açmamaya çalışın.
İşte kekimin son hali :))
Bu sabah Esat telefon ederek, iş yerindeki herkesin keki çok lezzetli ve güzel bulduğunu söyledi. İşte bundan güzel ne olabilir ki, emeklerim boşa gitmedi.
Sevgiler...
Seçil
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder