4 Mart 2014 Salı

Nesquikli ve Fındıklı Kek Tarifi

Dün akşam Esat'ın ricası üzerine iş yerine götürmesi için nesquikli ve fındıklı kek yaptım. Şimdi kekin yapılışını anlatacağım.
Bu aralar tam buğday unu keşfettim, kek yaparken kullanıyorum ve hem çok lezzetli hem de sağlıklı olduğunu düşünüyorum.


Nesquikli ve Fındıklı Kek Malzemeleri :
  • 3 adet yumurta
  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı kek un
  • 2 su bardağı tam buğday unu
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı dövülmüş fındık (Büyük parçacıklı)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1.5 yemek kaşığı nesquik
Tarifi:

  • Kaba yumurta ve şekeri döküp çırpıyoruz.
  • Karışıma sıvı yağı, sütü ve unu ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.
  • Kabartma tozunu, vanilyayı, nesquiği ve fındığı ilave ederek hazırladığımız hamuru yağlı kağıt serdiğimiz kek kalıbına alıyoruz.
  • Önceden ısıttığımız 160 derecelik fırında yaklaşık 40 dakika pişiriyoruz.
  • Kekin pişip pişmediğini kürdan yardımı ile anlayabiliyoruz. Kürdanı keke batırdığınızda kürdana yapışan bir şey yoksa kekiniz pişmiştir. Bu arada ilk 30 dakika fırının kapağını açmamaya çalışın.
İşte kekimin son hali  :))





Bu sabah Esat telefon ederek, iş yerindeki herkesin keki çok lezzetli ve güzel bulduğunu söyledi. İşte bundan güzel ne olabilir ki, emeklerim boşa gitmedi.

Sevgiler...

Seçil

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder