11 Mart 2014 Salı

Elmalı Turta Tarifi

Yemek , pasta, çörek ve börek denemelerim devam ediyor. İşte en son yaptığım Elmalı Tart

İç malzemeleri :
  • 4 adet elma
  • 2 çorba kaşığı toz şeker 
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
Hamur Malzemeleri :

  • 2 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  •  125 gram tereyağı
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • 3 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu

İç Tarifi :
  • Öncelikle elmaları bir tencerenin içine rendeliyoruz. Üzerine şekeri döküyoruz ve karıştırıp ocağa alıyoruz. Suyunu salan elmaları, tekrar sularını çekene kadar arada bir karıştırarak pişiriyoruz.
  • Ardından tencereye tarçını ve cevizleri koyup tekrar karıştırıyoruz. 3 dakika sonra ocaktan alıp, soğumaya bırakıyoruz.

Hamur Tarifi :
  •  Bir kaba Hamur malzemelerinin tamamını koyarak karıştırarak, kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz.
  • Hazır olan hamurumuzun yarısından fazlasını merhane yardımı ile pişireceğimiz kalıba uygun hale gelene kadar merdane ile açıyoruz. (Hamurumuzun kalınlığı en fazla  1 cm kadar olmalı.)
  • Açtığımız hamuru yağlı kağıt serdiğimiz kabın tabanına yerleştiriyoruz.

  •  Hazırlamış olduğumuz elmalı harcı hamurumuzun üstüne dağıtıyoruz.
  • Turta hamurunun kalan kısmı ile harcın üstünü kendi tercihinize göre süsleyebilirsiniz. (kafes görüntüsü vb.) Ben gülen bir yüz yapmayı tercih ettim.
  • Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Bir saat dinlendikten sonra servis ediyoruz, serviste isterseniz pudra şekeri kullanabilirsiniz.

 Afiyet olsun.

Sevgiler,

Seçil

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder